• 11 april 2016

Koude temperaturen, vorst en winterse buien. De tuin heeft wat te verduren gehad in de winter. Dan is het nu tijd om de tuin een voorjaarsbeurt te geven.

Misschien is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Wij helpen u ervoor te zorgen dat de tuin netjes is en klaar is voor een nieuw groeiseizoen. De werkzaamheden zullen zeker bijdragen aan een beter tuinresultaat en je behoeden voor het verkeerd snoeien of het overmatig bemesten van de tuin.

Afgevallen blad dat nog in de tuin ligt wordt opgeruimd. Het snoeien van dode stengels en bladeren van vaste planten behoort tot één van de werkzaamheden. Heesters die na juni bloeien worden in het voorjaar gesnoeid. Borders worden opgetrokken en netjes gemaakt.

De eerste bemesting voor de tuin gebeurt ook in het voorjaar. Dit zorgt ervoor dat planten beter gaan groeien en minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen.

Het verticuteren van het gazon zorgt ervoor dat mos en oude grasresten verwijderd worden en er wordt extra zuurstof aan de bovenlaag gegeven. Daarna wordt het gazon bemest en indien nodig bijgezaaid, zodat het gazon een goede boost krijgt en weer kan groeien tot een mooi groen “tapijt”.

Heeft u kunstgras? Wij adviseren in het voorjaar het kunstgras goed op te laten borstelen en in te vegen.

Wat niet vergeten mag worden zijn de bestratingen. Vaak komt er door het winterweer een groen laagje aanslag op de verhardingen. Wij kunnen voor u de bestratingen schoonspuiten met een hogedrukspuit en/ of behandelen met een groene aanslag reiniger.

Kortom: heeft u geen tijd of zin om de voorjaarsbeurt zelf uit te voeren, bel of mail ons of vul dit contactformulier even in. Wij plannen het werk graag in of komen kijken voor een offerte.