• 12 april 2016

De lente is weer aangebroken. Heerlijk! De deuren open en naar buiten…

Wat is het fijn als je tuin aansluit op jouw woning. Hoe bereik je dit? En welke materialen kun je gebruiken?

Het creëren van een extra “kamer” geeft het gevoel dat je net zo graag buiten bent, dan binnen. Met daarbij het gemak dat je binnenruimte doorloopt in een buitenruimte.

Drie architectuurtips:

  • Laat de vloer doorlopen naar de buitenruimte
  • Gebruik buiten dezelfde materialen dan binnen
  • Gebruik in de buitenruimte dezelfde kleuren dan binnen

Materialen:
Qua materialen kun je ontzettend veel verschillende kanten op. Het gevoel alsof je door de bomen het bos niet meer ziet. Echter kunnen wij je helder advies geven met betrekking tot het bepalen van materialen.

Overkapping:
Bij het plaatsen van een overkapping kun je het hele jaar door genieten van je huis en tuin. Overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën en zijn geheel naar wens in te richten. Geen vaste overkapping? Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van schaduwdoeken, dakvorm bomen of een “pergola” (constructie van latten op hoge palen in de tuin waar langs allerlei planten kunnen groeien) met mooie beplantingen.

Erfafscheiding:
Een erfafscheiding geeft de tuin ook een andere uitstraling. Dan kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld een groene afscheiding door hagen of gaas met klimplanten. Ook kun je een houten afscheiding toepassen. Dat kan in verschillende houtsoorten zoals vuren, douglas of hardhout. Verkrijgbaar in standaard schermen. Wellicht past het meer bij jouw tuin om het uit één geheel te maken, waardoor de tuin langer lijkt.

Kokossystems (natuurlijke tuin- en geluidsschermen):
Een andere optie is kokos. Kokos is voor alles goed tegenwoordig ;-). Door een samenwerkingsverband met Kokossystems kunnen wij kokosschermen leveren en plaatsen. Je hebt tegenwoordig bij Kokossystems geluidsisolerende schermen, die in elke gewenst hoogte geleverd kunnen worden. Handig als je een tuinfeestje geeft;-)

Ben je toe aan iets nieuws? Kamsteeg Tuinen verzorgt tuinarchitectuur en uitvoering op het hoogste niveau.

Onze missie is om  tuinen te ontwerpen en af te leveren waar Kamsteeg garant staat voor een goed gevoel.

Kristel Ducheine