• 13 juni 2016

Het thema strandtuin is bijzonder. Het thema strandtuin is exclusief. Het is een tuin waarmee je het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis kunt ervaren. Genieten en relaxen zijn de kernwaarden van de strandtuin.

Modern en natuurlijk gaan hand in hand. Sander Kamsteeg is de grondlegger van de strandtuin. Na zijn eerste project volgde de projecten elkaar in een hoog tempo op.

Robiniapalen

Het ultieme vakantiegevoel door de techniek achter de strandtuin.

Technisch is de aanleg van een strandtuin een uitdaging. Als architect wil je rekening houden met de verschillende hoogtes in je tuin. In de strandtuin is het dan ook veelvoorkomend dat er “robiniapalen” worden gebruikt om hoogte te creëren in je tuin, maar ook om hoogteverschillen op te vangen.

Verder kun je ook met de Pinussen (grove den) en Nothofagus (Schijnbeuk) hoogte geven.

De beplanting in een strandtuin geven je het gevoel dat je in de duinen bent. Borders worden in verschillende hoogtes gemaakt om het duingevoel te geven. De olijfwilg, duindoorn en wuivende grassen maken het duingevoel af. De borders worden afgewerkt met strandzand en worden van stalen strips afgesloten zodat ze de juiste hoogte behouden en het zand niet wegspoelt na een regenbui.

strandtuinfoto5

Voor de bestrating van het terras maken we gebruik van Schellevis beton, stelkonplaten of houten vlonders.

Wanneer er genoeg ruimte bestaat in de tuin, is het mooi om een strandje te maken met een vuurplaats waar boomstammen omheen liggen. Zoals je kunt zien op de foto hierboven. Sfeervol en exclusief.

Verder denkt Kamsteeg na over de verlichting, producten en tuinmeubelen. Alleen het beste is goed genoeg.

Kamsteeg Tuinen heeft in 2009 de Tuin van het jaar gewonnen met hun eerste strandtuin in Breda.

Inmiddels heeft Kamsteeg buiten Breda ook in Castricum, Makkum, Callantsoog en Cadzand strandtuinen mogen aanleggen.

Strandtuin

De uitdaging zit hem altijd in het bewerkstelligen van het goede gevoel. Wanneer ontstaat dat? Dat ontstaat wanneer alle elementen in de tuin in harmonie zijn met elkaar. En met de wensen van de eigenaren.

Kamsteeg Tuinen. Tuinen met een goed gevoel.